dimecres, 3 de març del 2021

La bodega de Xiquitín

 DADES DE LA FOTOGRAFIA DE MONCOFA I ELS MONCOFINS:
LEMA     :  La bodega de Xiquitín 
LLOC      :  Moncofa 
ANY         :  196_?
ORIGEN :  FotoMoncofa

PERSONA O PERSONES:
01 Tere Juliá
02 Una francesa
03 Isabel Arnau Paradís
04 Ricardo Arnau Paradís

COME
NTARI:
Jo recuerde el ir a berenar alli, be siga un ximet, i les faves, encara que m'agradava molt la sepia i les quereguilles freguides.

Todos los domingos cenabamos allí era como en mi casa 
La 1 Teresa la dona de Ricardo la 3 Isabel laxiquitina el 4 Ricardo xiquitin
La 2 és una francesa
Els chimos k bons els feia les fabes la sepia era com diu Mila com en casa
 

Dolors Safont 06.03.2021 17 h 

"Aquesta és una foto que ha penjat Pepe Franch, un veí del meu poble, que part del seu temps el dedica a recopilar l'esencia d´un poble a través de imatges i records dels seus veïns. Fa que tots estiga'm un poc pendents del que colga per a retrocedir en el temps e imaginar qui era, qui és, cadascú que apareix en les fotografies.
El passat 3 de marc va penjar aquesta foto per a simbolitzar el dia de la dona. En aquesta foto està la meua tia i la meua mare en la BODEGA XIQUITIN, fundada pels meus avis.
Són dues dones que sempre han sabut dur les rendes de la seua vida, del seu negoci de la seua família. Són dones, resilients que sense tindre grans estudis, estan repletes de saviesa , de bondat, humanitat, gratitud,..., a més d'una sèrie de principis, valors i actituds davant la vida que es fan ser grans i boniques i que en part han sabut ensenyar-nos a les següents generacions
Són dues dones lluitadores, treballares, mares, ...que son exemple per als seus fills i sobretot per a moltes altres dones. Compleixen sobradament els requisits per a representar a totes les dones nos sols del poble del món."
 
  
ENTRADES RELACIONADES:


NOTA: 
  • Si saps alguna coseta d'aquesta fotografia ho pots ficar en comentaris
  • Si vols compartir les teus fotografies velles amb tots nosaltres, posa't en contacte per e-mail, moncofa@gmail.com
  • Com sempre, si saps qui són les persones d'aqueta foto, fica el numeret i el seu nom i cognoms, també seria convenient saber de quin any pot ser i si sapieres alguna anècdota d'ella o de aquell temps ho pots ficar també.
  • Si entres en Facebook o en el bloc, no dubtes en en ficar un Me Gusta, i de compartir-la, si no saps qui són pots preguntar-ho a persones més grans.
PD: Si vols ficar un comentari en aquesta entrada, tens que tindre el teu compte de gmail obert, i així te deixarà anotar el que siga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada