dilluns, 21 de desembre del 2015

L'entrada del ramat de bous a Moncofa.

DADES DE LA FOTOGRAFIA:
PERSONA: L'entrada del ramat de bous a Moncofa.
LLOC        : Moncofa d'avant de l'antic camp de futbol, entrada a la fica de les Mestres.
ANY          : A principis dels 60
ORIGEN    : MASanz

COMENTARIS:
04.10.16 Mari La Cama Orosia Fabregat Si el de davant de la dreta es el meu sogre el tio Pepe el Solo, el del seu costat es Pascual Ortega, germà de D.Jacinto Ortega, ganaderos que durant més de 15 anys venía a festes cada any a casa el meu sogre,el tercer home era germà del tio Higinio li dien Ernesto, el home de la bicicleta era el tio Pipa pare de Anita i de Concha..

Manuel Fonfria Moliner ¡Que foto mes guapa! un corro de vaques entrant a peu al poble pa festes. Es probable que fora el bestiar (ganao) de Higinio Peris del Puig; el aquells temps corria molt a Moncofa
 
Manuel Fonfria Moliner Açò es el camí Biniesma, a la esquerra finca de "Mundo" (Teófilo ara). Fixeu-vos en el home de la dreta de davant, es un home grós, segurament sería el tio Pepe "Solo", pare de Vicent Juliá "Solo" i el que va portant el manso, te les cames prou tortes i es segur que sería el tio "Marinero" , pare de Anita "la Bona"; tots dos tenien molta relació en Higinio Peris del Puig.

COMENTARI: Eren el anys seixanta, quan el ranader que corria les vaques per Moncofa en festes, després de fer la tria les portava al poble des de el riu o de la partida de la torre a on pasturaven el ramat.
Normalment erencin vaque i un bou, ja que corrien primerament tres vaque, després el bou i feien la berena, i per després tornaven a fer dos vaques, que segurament eren les que feien pel matí en la prova.

També per aquells anys també a vora nit portaven el ramat de bous a tancar-lo, be siga al carrer San Pasqual, i després al corral que hi havia d'avant del magatzem de la Cooperativa, ja que en aquell temps era un corral.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada